FÆLLESSKAB & INDIVIDUALISME - Dans, bevægelse og koreografi på 7.+8. årgang
Gennem fælles erfaringer og refleksioner får de et nyt og nuanceret indblik i klassens sociale struktur og dynamik. Det giver dem redskaber til at perspektivere på både sig selv og gruppen. På 8. årgang får eleverne også mulighed for at tilkoble et nyt og undersøgende blik på kroppen.
Denne centrale og fantastiske organisme vi har til fælles, der med sine funktioner, rytmer, bestanddele og processer er udgangspunktet for vores liv. Eleverne sætter sig ind i kroppens anatomi, åndedræt, kredsløb, led eller muskler og omsætter disse komplekse, mekaniske og organiske systemer i koreografier.
DANS, BEVÆGELSE OG KOREOGRAFI PÅ 7.+8. ÅRGANG.
FÆLLESSKAB & INDIVIDUALISME
Det relationelle og identitetsdannelse er i fokus, når eleverne arbejder med sammenhæng mellem begreberne fællesskab og individualisme. Indgangen går gennem et tæt og tillidsfuldt samarbejde i et kreativt fællesskab, der tager udgangspunkt i dans og koreografi som kunstnerisk udtryk.
Eleverne prøver på egen krop og med konkrete opgaver at skifte mellem at tage ansvar, tage ledelsen og lade sig lede. Gennem fælles erfaringer og refleksioner får de et nyt og nuanceret indblik i klassens sociale struktur og dynamik. Det giver dem redskaber til at perspektivere til både sig selv og gruppen.
På 8. årgang får eleverne også mulighed for at tilkoble et nyt og undersøgende blik på kroppen; denne centrale og fantastiske organisme, vi har til fælles, der med sine funktioner, rytmer, bestanddele og processer er udgangspunktet for vores liv. Eleverne sætter sig ind i kroppens anatomi, åndedræt, kredsløb, led eller muskler og omsætter disse komplekse, mekaniske og organiske systemer i koreografier.
DE 7 K'ER
Danseundervisning rækker langt ud over selve dansetimen på gulvet. Gennem arbejdet med krop, koreografi og bevægelse lærer man samtidig en masse tværfaglige discipliner som kommunikation, samarbejde og performance.
Eleverne arbejder i dybden med nedenstående tre dimensioner under i DE 7 K'ER, som er et redskab, Aaben Dans har udviklet til at tydeliggøre indholdet af dansearbejdet.
KROP: Opvarmning, kropsbevidsthed. Kroppens dele, led, muskler, knogler. Teknik, styrke, stræk, balance. Sanselighed, tilstedeværelse. Undersøgelse af bevægelsesmuligheder.
KOREOGRAFI: Bevægelse, rum, tid. Iscenesættelse. Udvikling, instruktion, timing, tempo, retning, niveauer, form, koordination. Fortælling, følelser, stemning, energi, fokus.
KOMMUNIKATION: Visning, deling, iscenesættelse. Billeder, historier. Tydelighed, udstråling, attitude. Parathed, nærvær. Afsender, modtager.
KUNST: Æstetik, raffinering, kvalitet. Abstraktion. Koncept, udtryk, helhed. Kontekst, relevans. Beslutninger, mod, insisteren. Forestilling.
HVOR MEGET, HVOR OG HVORDAN
Et danseforløb består af 4 dages danseundervisning i 4 timer pr. dag. Undervisningen foregår på skolen.
For at skabe et godt forløb for alle er der nogle ting, vi beder om:
• Skolen stiller en opvarmet og ren gymnastiksal til rådighed med et musikanlæg til både CD og iPod.
• Der skal være ro i salen, når eleverne er der – det er altså ikke hensigtsmæssigt, at rummet bruges til gennemgang.
• Eleverne skal møde i træningstøj med lange bukser, bare fødder og medbringe vandflaske og lidt frugt.
• Læreren forventes at være til stede og deltagende; hvis ikke fysisk deltagende, så som observatør. Dels for at kunne hjælpe, hvis der er elever, der har brug for det, og dels for at de erfaringer, der bliver gjort i løbet af ugen, kan bruges og forankres i klassen bagefter.
Forud for danseforløbet vil skolen blive kontaktet af danseunderviserne. Der aftales et møde på skolen, hvor der bliver forventningsafstemt omkring forløbet, og hvor det praktiske aftales omkr. skemalægning, lærerbemanding, hvornår – og for hvem – der skal være visning m.v.
