Frilandsmuseet

Forår på landet

Der er så dejligt på landet - især om foråret, hvor alt igen begynder at gro og grønnes - eller er det? For 200 år siden var foråret også det tidspunkt på året, hvor de sidste rester af korn blev brugt, og hvor køerne endnu ikke var begyndt at give mælk. Vårhunger var en del af livet for alle. Men en god husbond eller madmor kunne sørge for, at der var mad nok hele året. Kom ud på Frilandsmuseet, og hør om, hvordan kornet blev sået og dyrene passet, så der var mad nok til hele året. Vi slutter med en værkstedsaktivitet eller en leg.
Grønkålen er det sidste grønt, som står tilbage efter den lange vinter. Men foråret er på vej.
Grønkålen står stadig efter den lange vinter.
Foto

Anker Tiedemann

©

Frilandsmuseet

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
750 kr.
Max deltagere:
25 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3., 4.
Kompetenceområde:
Dansk - Fortolkning, Historie - Historiebrug, Historie - Kronologi og sammenhæng
Fag:
Dansk, Historie, Natur/teknologi
Læringsmål:
Eleverne får et indtryk af de hårde betingelser, mennesket tidligere levede under. Undervisningen vil inddrage både dialog og praksis med udgangspunkt i forårets mange opgaver på landet for 200 år siden.

Se alle tilbud fra: