Heerup Museum

Heerups sten og streger

Heerup Museum tilbyder et kort værkstedsforløb for børn i alderen 5-6 år, hvor vi kigger nærmere på Henry Heerups skraldekunst, grafik og stenfigurer. Kan skrald være kunst, og kan sten komme til live? Vi starter med en fællestur rundt på museets udearealer, hvor vi oplever Heerups stenfigurer og hans flotte totempæl. Mon vi kan finde Tudsemor og Tudse-lille? Derefter går vi ind på selve museet og fordyber os i Heerups grafik i udstillingen 'Dialog & Dogmer' og taler om materialer, farver og figurer. Samtalerne vil tage udgangspunkt i børnenes verden, som de oplever den lige nu og her. Så måske kommer vi ind på symboler, måske får vi vendt familie-begrebet, eller måske taler vi om solen, månen og stjernerne. Hvem ved - alt kan komme i spil! Vi runder forløbet af med en lille krea-aktivitet oppe i museets værksted, hvor vi skal gnubbe figurer frem på tyndt papir. Børnene kan vælge mellem 3 forskellige figurer, som de gnubber frem. Deres kunstværk limes på et stykke karton. Forløbet tager ca. 1 time, og alle børn får selvfølgelig deres værker med hjem.

Udsnit af Henry Heerups litografi 'Pigen og dukkevognen' (1950)

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
440 kr.
Yderligere priser:
Nedsat pris à 230 kr. for dagtilbud i Rødovre Kommune
Max deltagere:
12 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Dagtilbud
Alderstrin:
5, 6
Faciliteter:
  • Mulighed for at spise medbragt mad
  • Mulighed for toiletbesøg
Læreplanstemaer:
  • Kommunikation og sprog
  • Krop, sanser og bevægelse
  • Kultur, æstetik og fællesskaber
  • Natur, udeliv og science
Læringsmål:
Børn udvikler sprog, der bidrager til, at børnene kan forstå sig selv, hinanden og deres omverden.
Børn opnår erfaringer med at kommunikere og sprogliggøre tanker, behov og ideer, som børnene kan anvende i sociale fællesskaber.
Børn udforsker og eksperimenterer med mange forskellige måder at bruge kroppen på.
børn oplever krops- og bevægelsesglæde både i ro og i aktivitet, så børnene bliver fortrolige med deres krop, herunder kropslige fornemmelser, kroppens funktioner, sanser og forskellige former for bevægelse.
Børn får konkrete erfaringer med naturen, som udvikler deres nysgerrighed og lyst til at udforske naturen, som giver børnene mulighed for at opleve menneskets forbundethed med naturen, og som giver børnene en begyndende forståelse for betydningen af en bæredygtig udvikling.
Børn indgår i ligeværdige og forskellige former for fællesskaber, hvor de oplever egne og andres kulturelle baggrunde, normer, traditioner og værdier.
Børn får mange forskellige kulturelle oplevelser, både som tilskuere og aktive deltagere, som stimulerer børnenes engagement, fantasi, kreativitet og nysgerrighed, og at børnene får erfaringer med at anvende forskellige materialer, redskaber og medier.

Se alle tilbud fra: