Folketeatret

Skoleforestilling: De urørlige

En varm komedie om et uventet venskab.

De urørlige er en feel-good-komedie, som med sin enestående historie om et interkulturelt møde mellem to personer fra forskellige baggrunde åbner op for diskussioner om det samfund og den samtid, vi lever i. Og som sætter fokus på temaer som klasseforskel, social ulighed og mangfoldighed. Om de levevilkår, som sætter rammen for det liv, man får. 

Temaer
Levevilkår, venskab, klasseforskel, inklusion, repræsentation, social forskel, økonomisk, social og kulturel kapital, kulturmøder

Handling
Philippe er mangemillionær, bor i Paris’ fineste kvarter, og efter en alvorlig ulykke er han lam fra halsen og ned. Driss er arbejdsløs, småkriminel og bor i en forstadsghetto. Da Philippe vil ansætte en ny hjælper, søger Driss – der helst vil forblive på kontanthjælp - modvilligt jobbet og forventer at få et rungende nej, som han er vant til. Men Philippe, der savner forandring i hverdagen, overrumples af Driss’ humor og energi og beslutter sig for at ansætte ham. I mødet mellem de to meget forskellige mænd vokser et uventet og enestående venskab frem, og med humoren som grundtone i deres samspil giver de hinanden et skub fremad i livet.

De urørlige (Les Intouchables) bygger på den selvbiografiske roman Tu as changé ma vie af Abdel Sellou, der i
bogen beskriver sin tid som hjælper for den franske aristokrat Philippe Pozzo di Borgo. Filmen fra 2011 blev på kort tid den mest sete franske film på verdensplan nogensinde. De urørlige er baseret på en sand historie og anses som en af verdens bedste feel-good-komedier.

En ung mand skubber en ældre mand i kørestol ved søerne i København, de griner sammen

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2 timer
Pris:
75 kr.
Yderligere priser:
75 kr. pr. person for grupper på mere end 6 personer og under 25 år; der tilkommer et gebyr på 75 kr. pr. ordre.
Max deltagere:
600 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Ungdomsuddannelse
Erhvervsuddannelse:
EUD, EUX, Læreruddannelser, Tekniske skoler
Ungdomsuddannelse:
EUD, EUX, HF, HHX, HTX, STX, VUC
Fag:
Almen sprogforståelse, Dansk, Dramatik, Samfund og sundhed
Læringsmål:
Dansk:
- "Gennem undersøgelse og produktion af dansksprogede tekster arbejdes der med primært dansk litteratur, sprog og medier med henblik på at etablere et møde med kultur- og bevidsthedsformer i Danmark, Europa og den øvrige verden fra oldtiden til i dag. Faget forbinder gennem den intensive tekstlæsning, med udgangspunkt i et udvidet tekstbegreb, sproglige, historiske og æstetiske synsvinkler og bringer dermed oplevelse, analyse og fortolkning i samspil. I den produktive dimension af faget udvikles elevernes udtryksfærdighed og formidlingsbevidsthed, og arbejdet med tekstproduktion forbindes med undersøgelsen af tekster. Det er karakteristisk, at de tekstanalytiske aktiviteter indgår i et tæt samspil i både receptive og den produktive dimension af faget.”
- ”Analysere, fortolke og perspektivere fiktive og ikke-fiktive tekster i alle medier.”

Drama:
- ”Dramatik er et fag, som forbinder skabende processer inden for scenekunst med overvejelser over de æstetiske udtryk. Det betyder, at faget beskæftiger sig med at skabe, forstå og reflektere over forskellige former for iscenesættelse i en aktuel eller historisk kontekst.”
- ”Analysere og kvalificere forståelsen af sceniske udtryk og manuskripter med præcis anvendelse af fagbegreber.”
- ”Forstå, sammenligne og anvende væsensforskellige scenekunsttraditioner og -teorier.”

Kulturforståelse:
- ”Formålet med faget kulturforståelse er, at eleverne udvikler deres evne til at agere og kommunikere såvel inden for som på tværs af kulturer. Gennem arbejdet med kulturelle processer fremmes mulighederne for at begå sig i en globaliseret og digitaliseret verden præget af kulturel mangfoldighed. Således udvikles elevernes viden om og forståelse af kulturel forandring og demokratiopfattelser, og faget bidrager i form af viden og kundskaber både til studie- og karrierekompetence og til elevernes almene dannelse.”
- ”Kulturmøder.”