Folketeatret

Skoleforestilling: Stolt

Et musikalsk og emotionelt portræt af danskerne

Forestillingen STOLT er baseret på designeren Nicholas Nybros nutidige folkedragter skabt i forbindelse med udstillingsværket af samme navn, på Designmuseum Danmark. Nybros spektakulære, smukke og humoristiske egnsdragter bliver i Folketeatrets musikforestilling til en mosaik af folkesjæle og et billede af et Danmark, som du kender, og alligevel aldrig har set før.

Temaer
Identitet, nationalitet, tilhørsforhold, hjem, mangfoldighed, 

Handling
STOLT er en kærlighedserklæring til danskheden i al sin mangfoldighed og forskellighed. En musikforestilling i storformat og en kalejdoskopisk rejse gennem landsdele, identiteter og fællesskaber. Men først og fremmest er forestillingen en uforbeholden opfordring til at være stolt af den, du er og af det sted, du kommer fra!

 I STOLT møder vi mennesker, som alle bærer rundt på deres helt egne drømme, længsler og forestillinger om, hvordan de skal være, og hvordan livet skal gribes an. De funderer over tilværelsen og døden. De drømmer om at føle sig forbundne. Til historien. Til det sted de bor. Og ikke mindst – til hinanden.

Tre personer kigger ind i kameraet i en hæklet blå trøje som omfavner dem
Oplev Stolt sammen med dine elever
Foto

Büro Jantzen

©

Folketeatret

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2 timer
Pris:
75 kr.
Yderligere priser:
75 kr. pr. person for grupper på mere end 6 personer og under 25 år; der tilkommer et gebyr på 75 kr. pr. ordre.
Max deltagere:
600 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Ungdomsuddannelse
Erhvervsuddannelse:
EUD, EUX, Læreruddannelser, Tekniske skoler
Ungdomsuddannelse:
EUD, EUX, HF, HHX, HTX, STX, VUC
Fag:
Almen sprogforståelse, Dansk, Dramatik, Samfund og sundhed
Læringsmål:
Dansk:
- "Gennem undersøgelse og produktion af dansksprogede tekster arbejdes der med primært dansk litteratur, sprog og medier med henblik på at etablere et møde med kultur- og bevidsthedsformer i Danmark, Europa og den øvrige verden fra oldtiden til i dag. Faget forbinder gennem den intensive tekstlæsning, med udgangspunkt i et udvidet tekstbegreb, sproglige, historiske og æstetiske synsvinkler og bringer dermed oplevelse, analyse og fortolkning i samspil. I den produktive dimension af faget udvikles elevernes udtryksfærdighed og formidlingsbevidsthed, og arbejdet med tekstproduktion forbindes med undersøgelsen af tekster. Det er karakteristisk, at de tekstanalytiske aktiviteter indgår i et tæt samspil i både receptive og den produktive dimension af faget.”
- ”Analysere, fortolke og perspektivere fiktive og ikke-fiktive tekster i alle medier.”

Drama:
- ”Dramatik er et fag, som forbinder skabende processer inden for scenekunst med overvejelser over de æstetiske udtryk. Det betyder, at faget beskæftiger sig med at skabe, forstå og reflektere over forskellige former for iscenesættelse i en aktuel eller historisk kontekst.”
- ”Analysere og kvalificere forståelsen af sceniske udtryk og manuskripter med præcis anvendelse af fagbegreber.”
- ”Forstå, sammenligne og anvende væsensforskellige scenekunsttraditioner og -teorier.”

Kulturforståelse:
- ”Formålet med faget kulturforståelse er, at eleverne udvikler deres evne til at agere og kommunikere såvel inden for som på tværs af kulturer. Gennem arbejdet med kulturelle processer fremmes mulighederne for at begå sig i en globaliseret og digitaliseret verden præget af kulturel mangfoldighed. Således udvikles elevernes viden om og forståelse af kulturel forandring og demokratiopfattelser, og faget bidrager i form af viden og kundskaber både til studie- og karrierekompetence og til elevernes almene dannelse.”
- ”Kulturmøder.”