Om nyheden
Lærerstuderende oplever museumsundervisning gennem krop og sanser
I sidste uge havde alle førsteårsstuderende på læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole fokus på Kreative, æstetiske og praktiske tilgange i undervisningen, og som en del af dette forløb erfarede og reflekterede de studerende over undervisning i eksterne læringsmiljøer på seks af Skoletjenestens partnerskabsinstitutioner.
”Det er rigtig godt med sådan en intens uge med fokus på det kreative, æstetiske og praktiske arbejde og med besøg på museer. Jeg tænker, at det er rigtig godt for de studerende, at de erfarer, hvad kroppen betyder i undervisningen og selv møder kunst, kultur og museer.”
- lektor på læreruddannelsen på KP, Sara Hannibal
Med krop og sanser i tre forskellige eksterne læringsmiljøer
På Dansk Jødisk Museum skulle holdet af lærerstuderende skabe et portræt af museets arkitektur, set fra en vinkel de selv valgte i udstillingsrummet. De beskrev og fortolkede rum og arkitektur med blyant og malertape og med egne ord. Øvelsen åbnede for både fælles og forskellige sanselige oplevelser og fortolkninger af Daniel Liebeskinds særlige arkitektur.
På samme tid, men et andet sted i byen var et hold studerende i fuld gang med at komponere musik på Musikmuseets forskelligartede instrumenter; både de gamle, de traditionelle og fremtidens instrumenter var til rådighed for de studerendes undersøgelse.
”Jeg bed særligt mærke i den måde de studerende arbejdede undersøgende - det var helt tydeligt, at de først gik helt åbne og afsøgende til instrumenterne og derefter satte regler op for at undersøge lydene eller kombinationerne mere systematisk. Den erfaring håber jeg de studerende tager med sig og giver videre til eleverne,”
- pædagogisk udviklingskonsulent i Skoletjenesten, Lise Sattrup
Et tredje hold studerende havde indfundet sig på Hovedbanegården, hvor stedet til deres store overraskelse blev omdannet til en teaterkulisse. Her blev de studerende publikum, de tilfældige forbipasserende blev skuespillere, og underviseren fra KØS Museum for kunst i det offentlige rum blev fortællerstemmen i et drama om, hvordan vores adfærd er styret af normer og strukturer.
På tværs af alle de forskellige steder fik de lærerstuderende mulighed for at opleve, hvordan undervisning i eksterne læringsmiljøer anvender æstetiske og kreative tilgange og hvordan det at flytte undervisningen ud i et andet rum giver nye deltagelsesmuligheder.