Om arrangementet

Dato
Sted
Digitalt via Microsoft Teams
Type
Temadage
Målgruppe
Undervisere i eksterne læringsmiljøer eller andre, der er interesserede i eksterne læringsmiljøer eller praksisfaglighed.
Pris
Gratis
Copied!

Praksisfaglighed eller at lære gennem faglige praksisser

Hør om, reflekter over og ikke mindst bliv inspireret af hvordan eksterne læringsmiljøer kan spille en rolle i skolens nye opgave med at understøtte elevernes praksisfaglighed.
Dato
Sted
Digitalt via Microsoft Teams
Type
Temadage
Målgruppe
Undervisere i eksterne læringsmiljøer eller andre, der er interesserede i eksterne læringsmiljøer eller praksisfaglighed.
Pris
Gratis
Copied!
Elever i Arkæologisk Værksted på Københavns Museum

På dagen stilles skarpt på, hvordan eksterne læringsmiljøer kan respondere på skolepolitiske tiltag som praksisfaglighed ved at trække på museernes solide erfaring med at arbejde med faglige praksisser. Praksisfaglighed er, i denne forståelse, ikke noget nyt i eksterne læringsmiljøer, men i stedet en anledning til at præcisere, hvordan vi arbejder med faglige praksisser.

Temadagen tager afsæt i Skoletjenestens casebaserede undersøgelse af praksisfaglighed på museer. På dagen præsenteres to ud af fire cases fra undersøgelsen, og forståelser af praksisfaglighed i eksterne læringsmiljøer sættes til debat.

Program

10.00 – 10.05

Velkomst

10.05 – 10.20

Pædagogisk udviklingskonsulent i Skoletjenesten Lise Sattrup konkretiserer, hvordan vi kan forstå praksisfaglighed i undervisning i eksterne læringsmiljøer.

10.20 – 10.30

Tjek ind i grupperum.

10.30 – 10.55

Undervisnings- og udviklingsansvarlig Marlene Kramm og museumsinspektør Thomas Lund Johansen præsenterer en case fra Holbæk Museum, hvor der arbejdes med praksisfaglighed gennem møder med museets eksperter.

10.55 – 11.10

Leder af KUNSTEN Kreativitarium Peter Juul præsenterer en case fra KUNSTEN, hvor elever arbejder med praksisfaglighed gennem kunstneriske praksisser.

11.10 – 11.20

Hvad bliver jeg inspireret til? - i grupperum

11.20 – 11.40

Pause

11.40 – 12.20

Paneldebat om hvordan eksterne læringsmiljøer kan understøtte elevernes praksisfaglighed. I panelet deltager åben skole-forsker Lars Emmerik Damgaard Knudsen, DPU, læringskonsulent Rikke Hyldahl Homann, Helsingør kommune, og lærer Jesper Pedersen, Heibergskolen.

12.20 – 12.30

Tjek ud                                                                                                                                        

Spørgsmål til indholdet?

Portræt af Lise Sattrup, pædagogisk udviklingskonsulent i Skoletjenesten

Lise Sattrup

Pædagogisk udviklingskonsulent
Tlf
23 45 87 06
Se profil

Måske er du også interesseret i