Københavns Befæstning 2023

Årsberetning Skoletjenesten Københavns Befæstning 2023
Graften viser besøgstal for Københavns Befæstning 2023

Store linjer i skoletjenestearbejdet

I år har Københavns Befæstning sat to nye undervisningsforløb i søen – de beskrives længere nede. Forløbene kunne blive virkelighed takket være ekstra midler fra Københavns Kommune tilbage i 2022.

Først på året 2023 blev der i afdelingen ansat tre nye undervisere til den eksisterende stab, og efter sommerferien måtte vi sige farvel til en række af de undervisere, som havde været i afdelingen i længere tid. Derfor var sidste halvdel af året præget af, at der kun var UUA og tre nye undervisere. Prioriteringen i afdelingen blev derfor at oplære, drifte og kvalitetssikre. Det kom vi rigtig godt i mål med og havde endda flere elever på besøg i sidste halvdel af året.

I løbet af året har afdelingen derudover været i proces op til at blive virksomhedsoverdraget til Oplevelsescenter Vestvolden pr. 1.1.2024. Der skal planmæssigt fortsat udbydes undervisning i København, Frederiksberg og Rødovre som hidtil. Det betyder, at afdelingen fremadrettet vil have til huse i Artillerimagasinet og være en del af Rødovre Kommune.

Det betyder derfor også, at dette er den sidste årsberetning i denne sammenhæng.

I år kunne vi udvide vores udbud af undervisningstilbud med to nye forløb på Kastrupfortet. Ét forløb til mellemtrinnet; ’Kastrupfortets Hemmeligheder’ og ét forløb til udskolingen; ’Kildekufferten’. I begge forløb skal eleverne arbejde med kilder gennem undersøgende tilgange og på den måde samle viden om Kastrupfortet og Københavns Befæstning. Vi havde stor tilslutning til forløbene, og de udbydes som udgangspunkt igen efter påskeferien i 2024.

Vi har i år også været med til at afvikle historiedagen ’Frederiksberg er Besat’ sammen med Frederiksberg Ungdomsskole. Her var 31 8. klasser på et løb, hvor de skulle agere som medlemmer af modstandsbevægelsen under 2. verdenskrig. I civilbunkeren på Madvigs Allé tog vi imod alle grupperne, hvor de skulle opleve stedet og vores film om fejlbombningen på Frederiksberg. Her erfarer eleverne, at alle de ting, de har sat i gang i modstandsbevægelsen, desværre ender med den tragiske begivenhed.

Tidligere årsberetninger fra Københavns Befæstning

Er du interesseret i, at dykke ned i tal og data fra Skoletjenesten Københavns Befæstnings tidligere årsberetninger?

Kontakt:

Dorte Villadsen Skoletjenesten

Dorte Villadsen

Pædagogisk udviklingschef
Tlf
24 90 13 67
Se profil