Zoologisk Have 2024

Årsberetning Skoletjenesten Zoologisk Have 2024
Undervisning i Zoologisk have

Store linjer i skoletjenestearbejdet

Vi har i hele 2024 arbejdet videre med vores pædagogiske laboratorie og har haft fokus på begrebet handlekompetence. Vi har gennem en række observationer af vores undervisning forsøgt at indkredse, hvad det er vi allerede gør i vores undervisning og som vi mener skaber grobund for ændrede handlemønstre hos de børn og unge, der besøger skoletjenesten i ZOO. Vi er endnu ikke i mål med vores videnprodukt, men der tegner sig et billede af en artikel, der skal ses som et indspark i debatten om arbejdet med handlekompetence i eksterne læringsmiljøer.

Vores tidligere store fondsfinansierede projekt `Hjælp chimpansen´ er blevet evalueret ud fra ønsket om at skabe en undervisning, der har tættere tilknytning til den danske natur. Det er blevet til undervisningsforløbet `Hjælp strandtudsen´, hvor elever på mellemtrinet arbejder med sammenhængen mellem strandtudsers DNA, genudsætning af strandtudser og deres egne handlemuligheder i forhold til at passe på vores natur. Forløbet er blevet en fast del af vores undervisningstilbud.

Organisatorisk set har der ikke været nogle ændringer i 2024.

Fondsfinansierede projekter

I 2024 har vi i Skoletjenesten ZOO fået 2 store fondsbevillinger.

Fra Villumfonden har vi fået støtte til projektet “Uderum - en sanselig verden af diversitet”, som har resulteret i, at vi foran vores undervisningslokaler har fået skabt et uderum med deltagelsesmuligheder for både børn og unge, hvor vi med naturen og frisk luft som ramme skaber plads til leg og kropslig udfoldelse, der kan bane vejen for en øget forståelse for biodiversitet. Gennem projektet er vi blevet klogere på, hvordan vi med et entydigt fokus på bæredygtighed kan skabe et uderum, hvor små som store kan lege med og blive inspireret til netop at passe på vores egen natur.  

Fra Novo Nordisk Fonden har vi fået støtte til et treårigt projekt ”Leg for biodiversitet og en bæredygtig fremtid”, hvis mål er at undersøge, hvordan vi med leg som metode kan styrke danskernes forståelse for biodiversitetens betydning samt dertilhørende handlemuligheder for en bæredygtig fremtid, så vi i fællesskab kan øge biodiversiteten med udgangspunkt i Danmark.

Vi er stadig i første fase og ved at udvikle og afprøve metoder inden for leg og aktiviteter til at engagere vores gæster til at træffe valg til fordel for biodiversiteten. Projektets forventede forandring er:

1. at øge handlekompetence hos vores gæster til fordel for biodiversitet

2. at flere af vores gæster deltager i legende aktiviteter, og at de derved får en forståelse for deres egen rolle i forhold til at afhjælpe biodiversitetskrisen

3. at få skabt velafprøvede og evaluerede aktiviteter, som kan udbredes til andre museer, zoologiske haver m.fl. nationalt og globalt.

Kontakt

Gry Lottrup Jyde_undervisningstilbud_skoletjenesten

Gry Lottrup Jyde

Undervisnings- og udviklingsansvarlig
Zoologisk Have København
Tlf
30 16 73 43
Se profil
Julie Suhr_undervisningstilbud_skoletjenesten

Julia Suhr

Undervisnings- og udviklingsansvarlig
Zoologisk Have København
Tlf
30 16 73 41
Se profil

Tidligere årsberetninger fra Zoologisk Have

Er du interesseret i, at dykke ned i tal og data fra Skoletjenesten Zoologisk Haves tidligere årsberetninger?