Om nyheden

Type
Nyhed
Udgivet
Copied!

Unges værker bliver en del af udstilling om slaveri

Af
Line Krintel Weldingh
Tre klasser har i undervisningstilbuddet ”Stop slaveri!” produceret værker til Arbejdermuseets udstilling om børneslaveri. Værkerne indgår også i undervisningstilbuddet, der kan bookes frem til påske.
Type
Nyhed
Udgivet
Copied!

”Når jeg hører ordet frihed tænker jeg på…” Den sætning har elever fra to gymnasieklasser og en 10. klasse brugt som udgangspunkt til at udvikle værker i forbindelse med Arbejdermuseets undervisningstilbud ”Stop slaveri!”, der er tilknyttet udstillingen af samme navn.

Værkerne udgør den fjerde og sidste pop-up-udstilling i den store udstilling om slaveri, der kan ses indtil den 2. april. Pop-up- udstillingen sætter fokus på børneslaveri, og det giver god mening at inddrage de unges værker i denne, mener Rikke Lie Halberg, der er undervisnings- og udviklingsansvarlig i Skoletjenesten Arbejdermuseet.

”Vi kunne godt have lavet udstillingen i samarbejde med en stor organisation, men vi syntes også det kunne være interessant at få unge på samme alder til at reflektere over frihedsbegrebet og være med til at sætte fokus på, hvorfor det er vigtigt med rettigheder. Vi vil også gerne understrege, at der ligger et håb i ordet frihed, og at unge i Danmark og andre steder er dem, der bærer faklen videre. I undervisningen har de også drøftet ønsker for fremtiden, og de giver udtryk for, at de har et ønske om, at slaveri kommer til at være fortid,” siger Rikke Lie Halberg.

Arbejdermuseet Skoletjenesten undervisningstilbud

Værker indgår i undervisningstilbud

De i alt 75 elever, der kommer fra Ungecenter2610 i Rødovre, Christianshavns Gymnasium og Gefion Gymnasium, har integreret Arbejdermuseets undervisningstilbud ”Stop slaveri” og et fokus på nutidigt børneslaveri i deres billedkunstundervisning, hvor de har skabt værker om frihed. Målet var at skabe historisk empati på et samtidigt emne, og værkerne består både af tredimensionelle installationer, collager og film. 

"I dag er der stadig mange, der bliver slavegjort. Vi har gennem street art forsøgt at vise, at der historisk set er en måde at stoppe slaveriet på, og at vi kan gøre noget ved det", fortæller Alejandro Holst fra Ungecenter 2610.

I alt 3500 elever har indtil nu været igennem Arbejdermuseets undervisningstilbud ”Stop slaveri!”, og yderligere 500 elever har besøgt udstillingen på egen hånd i Skoletjeneste-regi. Det er stadig muligt at booke undervisningstilbuddet, der kører parallelt med udstillingen til og med påske. Her bliver de unges pop-up-udstilling inddraget i dialogbaserede øvelser, hvor eleverne skal reflektere over moderne slaveri. 

”Det giver god mening, at de unge får lov til at lukke ballet. De kaster håb for fremtiden på et meget tungt emne,” siger Rikke Lie Halberg.

Kontakt

Siska Rohr Harrebye Skoletjenesten

Siska Rohr Harrebye

Kommunikationschef
Tlf
24 90 13 68
Se profil

Måske er du også interesseret i