Om nyheden

Type
Nyhed
Udgivet
Copied!

12 metoder til din undervisning

Af
Sofie Prip
Skoletjenesten – videncenter for eksterne læringsmiljøer har udviklet 12 forskellige metoder og værktøjer, du som lærer også kan bruge som inspiration til din egen undervisning.
Type
Nyhed
Udgivet
Copied!

Feedback til eleverne

Denne guide giver konkrete forslag til, hvordan du som lærer kan bruge spørgsmål til at understøtte feedback til eleverne i deres læreproces.

Levende dyr i undervisningen

I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan understøtte elevernes læreprocesser i forhold til naturfag og naturbevarelse, når der er levende dyr involveret i undervisningen. For hvad sker der egentlig i børns møde med levende dyr? Og hvilken betydning har mødet med dyr for børn og unges holdning til naturbevarelse?

Akvarie på Den Blå Planet
I zoologiske haver, i akvarier og på naturcentre anvendes ofte levende dyr i undervisningen, som her på Den Blå Planet. 

Sæt undervisningen i kontekst

Denne guide giver dig inspiration til, hvordan du sætter undervisningen i kontekst og kobler et besøg på en kulturinstitution til den øvrige undervisning hjemme i klassen.

Tjekliste til læreren

Guiden her kan du bruge som forberedelse til et besøg hos en kulturinstitution. Tjeklisten kan nemt anvendes som et dialogark til forventningsafstemning mellem dig som lærer og kulturinstitutionen, så eleverne får mest ud af jeres tur.

Praksisfortællinger 1: Fnis

Få ideer til hvordan du kan skabe mere nærvær i børns møde med kunst. Casen beskriver pædagogiske pointer i et samarbejde mellem forskellige fagligheder i et forløb om marmorportrætter i Skoletjenesten Thorvaldsens Museum.

Inspiration til at bruge samtidskunst i din undervisning

Hvordan kan du bruge samtidskunst i din undervisning? Her får du ideer og øvelser fra Skoletjenesten Museet for Samtidskunst til at arbejde med performance, lydkunst og genfortolkning af værker hjemme i klassen.

Kan erfaringer puttes i en æske?

Skal du i det kommende skoleår arbejde med evaluering af elevernes læring? Så kan du her blive inspireret af, hvordan Skoletjenesten Statens Museum for Kunst arbejder med at indfange og opsamle elevperspektiver i en kreativ arbejdsproces.

Eksperimentalarkæologisk metode

Er du historielærer, kan du her finde gode tips til undervisning i kildekritik. Lad dig inspirere af, hvordan Skoletjenesten Vikingeskibsmuseet underviser med museets genstande som kilder og træner elevernes evne til at formulere undersøgelsesspørgsmål.

Elever på Vikingeskibsmuseet
På Vikingeskibsmuseet har man undersøgt, hvordan eksperimentalarkæologisk metode kan bidrage til elevers læring i historiefaget. 

Personal Meaning Mapping

Vil du evaluere, hvad dine elever får af ny viden? Dette er en guide, som introducerer dig til metoden Personal Meaning Mapping, og hvordan du kan anvende den i forbindelse med din egen undervisning. Du finder også overvejelser om metoden, som kan kvalificere brugen af den.

Roller og relationer

I denne guide får du som lærer eller pædagog inspiration til, hvordan man kan etablere et godt læringsrum i eksterne læringsmiljøer. Du får konkrete spørgsmål til din rolle og samspillet med underviseren i det eksterne læringsmiljø.

Behöver vi samarbete över organisationsgränser?

Få inspiration til, hvad du som lærer kan få ud af at samarbejde med et eksternt læringsmiljø eller en kommune med en spændende dansk/svensk vinkel.

PLC – Sæt åben skole på dagsordenen

Denne guide giver dig som PLC-konsulent inspiration til arbejdet med åben skole. Her er ideer til, hvordan du kan understøtte lærernes brug af eksterne læringsmiljøer.

Hvor skal I hen med åben skole?

Skoletjenestens nye årskatalog giver et overblik over eksterne læringsmiljøer i hele landet og fungerer som et værktøj til at planlægge åben skole-besøg i år.

Find årskataloget her.

Kontakt

Siska Rohr Harrebye Skoletjenesten

Siska Rohr Harrebye

Kommunikationschef
Tlf
24 90 13 68
Se profil

Måske er du også interesseret i