Kunstforeningen GL STRAND

After the Sun

Hvordan forholder unge, nordiske samtidskunstnere sig til naturen i en tid, hvor vores økosystem er under pres? Kan man overhovedet skildre naturen og landskabet, når bevidstheden om menneskets ødelæggende aftryk er allestedsnærværende? Og hvordan påvirker den forandrede virkelighed de nye generationers kunstneriske udtryk? Det er spørgsmål som disse After the Sun zoomer ind på og forsøger at besvare gennem en bred vifte af nye værker skabt specifikt til udstillingen.

Med reference til forfatter Jonas Eikas novellesamling Efter Solen, der i 2019 modtog Nordisk Råds Litteraturpris, samler udstillingen en gruppe yngre kunstnere, der deler et geografisk forhold til den nordiske region. Deres forskellige og mangefacetterede praksis tegner et nyt og ikke tidligere vist portræt af en generation, der forholder sig til klimaændringer på en nordlig breddegrad, og præsenterer en række kunstneriske refleksioner over forholdet til natur, mytologi og teknologi.

I en region, hvor kunstnerisk produktion historisk har været forbundet med naturskildringer, viser After the Sun en generation af kunstnere, for hvem et engagement i vores omverden alene gennem afbildning ikke længere føles tilstrækkelig. Kunstnerne er alle født efter 1980 og er således vokset op med klimaforandringerne som grundvilkår menneskeligt og kunstnerisk. De repræsenterer samlet set alle de nordiske lande, og repræsenterer den nordiske diversitet fra samiske og grønlandske lokalsamfund, til regionens større byer. Udstillingen præsenterer forskellige praksisser – fra det analytiske til det spekulative, fra det poetiske til det politiske – og viser hvor komplekst, det er, at nærme sig et visuelt og materielt engagement i naturen i dag.

UDSTILLINGENS TEMAER

Menneskets rolle i verden og vores forhold til naturen omkring os på fokus på Norden
Hvordan klimaforandringer har påvirket vores forhold til landskabet og verden omkring os.
Nordiske kulturers identitet og selvopfattelse


Omvisningen henvender sig til folkeskolens udskoling og ungdomsuddannelser og er primært tiltænkt billedkunst- og danskundervisningen, men vil også kunne anvendes i historie og samfundsfag. 

Der er mulighed for at bestille en omvisning i udstillingen via info@glstrand.dk

 

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
650 kr.
Yderligere priser:
800 kr. for engelsk rundvisning
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedanalyse, Billedkunst - Billedkommunikation, Biologi - Perspektivering, Dansk - Fortolkning, Dansk - Fremstilling
Fag:
Billedkunst, Dansk, Samfundsfag
Læringsmål:
Gennem værkspørgsmål, analyseopgaver og diskussionsopgaver lærer eleverne at iagttage, analysere og reflektere over udstillingens tema og kunstnernes placering og betydning i modernismen. Eleverne får mulighed for at anvende og få forståelse for billedanalytiske metoder og redskaber samt at diskutere moderne kunst i et bredere perspektiv.

Se alle tilbud fra: