Louisiana Museum for Moderne Kunst

Chaïm Soutine

Intense, farveeksplosive portrætter, svimlende landskaber, gådefulde stilleben. Oplev forårets maleriudstilling med CHAÏM SOUTINE (1893-1943) en af Parisskolens mest særprægede ekspressionister, som med et dirrende og foruroligende billedsprog på mesterlig vis indfanger sin tid, omkring og mellem de to Verdenskrige.

Her er indlevende portrætter af almindelige mennesker, der befinder sig i udkanten af eller på bunden af samfundet, ganske som Soutine selv gjorde det meste af sit liv. Soutines egen personlige fortælling er lige så aktuel i dag som for 100 år siden, da han som ung mand med kunstnerdrømme fra Minsk flyttede til Paris uden at kunne sproget, og med følelsen af altid at stå på kanten af kunstmiljøet – at være migrant. 

I undervisningen går vi sammen på opdagelse i Soutines malerier.

Undervisningen er tilpasset alderstrinnet og foregår i udstillingen med dialog, skitsetegning eller processkrivning. I 2-timers forløbet foregår anden time i værkstedet, hvor eleverne selv arbejder kreativt inspireret af udstillingens motiver og temaer.

 

Chaïm Soutine: Le Groom (Bellboy), 1925
Chaïm Soutine: Le Groom (Bellboy), 1925
Foto

bpk / CNAC-MNAM / Philippe Migeat

©

Centre Pompidou, Paris. Musée national d’art moderne / Centre de création industrielle.

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
500 kr.
Yderligere priser:
1 time 500 kr. / 2 timer med værkstedsbesøg 950 kr. 2 timer (for 0.-1. klasse): 940 kr.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedanalyse, Billedkunst - Billedfremstilling, Billedkunst - Billedkommunikation, Fransk - Kultur og samfund
Fag:
Billedkunst, Fransk, Historie
Læringsmål:
At lære en outsider i historien om den moderne kunst at kende, at bruge billedanalytiske redskaber i mødet med Soutines værker samt at få perspektiver på nutidens diskussioner om migration og nationalt tilhørsforhold.