Virksomhedsbesøg: Føtex – fra råvarer til frokost
Antal lektioner
4 undervisningsgange à 2 lektioner
2 timer og 30 min. besøg hos en slagter/bager/hotelrestaurant
1 undervisningsgang à 2 lektioner
I undervisningsforløbet ”Fra råvare til frokost” til 4.-9. klasse (kan både bruges i valgfaget og det obligatoriske fag) skal eleverne på virksomhedsbesøg i et professionelt køkken, hvor der arbejder mennesker, der brænder for det håndværk, der bruges, når man arbejder med at tilberede fødevarer.
I elevarkene er der links til videoer, dér hvor der er kameraikoner. Det er derfor smartest, hvis eleverne kan tilgå materialerne digitalt.
Linkene er også listet herunder, hvis du vil vise eleverne videoerne i plenum.
Inspiration og baggrund til forløbet
Inden introduktionen til forløbet kan du hente viden om smørrebrød på understående links. Eleverne skal selv undersøge emnet og finde frem til viden.
Hvis der er behov for det, kan du guide dem ved at vise dem disse links.
• DR, Danmarks-historien: 4 grunde til at smørrebrød aldrig dør: https://www.dr.dk/historie/danmarkshistorien/en-historisk-evergreen-4-g…
• Smag for livet, rugbrød: I danskernes maver gennem 1000 år: http://www.smagforlivet.dk/materialer/rugbr%C3%B8d-i-danskernes-maver-g…
• Ida Davidsen, historie: https://idadavidsen.dk/historie/
Transportpulje
Virksomhedsbesøg støttes 100 % af transportpuljen