Viborg Museum

Viborg Museum


Velkommen til Viborg Museums Læringsunivers SPOR

Dyk ned i fortidens mysterier og sæt dine egne spor på rejsen gennem kultur og historie! Viborg Museums læringsunivers SPOR inviterer dig til en uforglemmelig oplevelse, hvor historien vækkes til live og nye fortællinger fødes.

Her finder du forløb, der fortæller Viborgegnens historie fra oldtid til nutid. 

Besøgssteder

Udforsk vores forskellige besøgssteder, fra dragende udstillinger i det kommende Museum Wibergis og byvandringer i det historiske Domkirkekvarter til oldtidsværksteder i Hvolris Jernalder og det naturskønne læringsrum ved De fem Halder, hvor middelalderen genoplives i den gamle borgruin. Viborg Museums læringsunivers tilbyder også alternative formidlingsformer, herunder ud af huset-oplevelser, besøg i arkæologisk værksted og skræddersyede konfirmandforløb.

Museum Wibergis og Domkirkekvarteret

En ny fortælling om Viborg er på vej. Det er historien om en by, der har været et mødested for magt gennem 1000 år. Det handler om konge, kirke og ret.

Fortællingen får et nyt udspring, når bymuseet i Domkirkekvarteret åbner i 2025. Og når vi til den tid klipper den røde snor, inviterer vi ind i Museum Wibergis. 

Indtil da kan man få en forsmag på fortællingerne i vores byvandringer i det smukke Domkirkekvarter, byens historiske hjerte, og eller i den nervepirrende Mordgådejagt om mordet på Erik Klipping. 

Har I brug for hjælp til at planlægge jeres besøg i Domkirkekvarteret? Tag kontakt, og vi skal hjælpe jer med at få strikket en dejlig dag sammen også med andre udbydere i Domkirkekvarteret. 

Hvolris Jernalder

Omgivet af skov og bakker ligger Hvolris Jernalderlandsby med udsigt ud over Skals Ådal knap 20 minutter nordøst for Viborg. Her har vores forfædre levet helt fra stenalderen - for ca. 6000 år siden og indtil nu. Så snart man ser ud over landskabet ved Hvolris og træder ind i jernalderlandsbyen sænker skuldrene sig. Man træder ind i en anden tid og oplever et helt andet tempo, når man bliver en del af jernalderen i de historiske værkstedsforløb og rollespil.

Helt unikt for et historisk værksted findes de arkæologiske udgravninger side om side med den genskabte jernalderlandsby i bakkerne på Hvolris.

Her er både mulighed for kortere og længere forløb og endda at overnatte i jernalderen. 

Har I brug for hjælp til at planlægge jeres besøg? Tag kontakt, og vi skal hjælpe jer med at få strikket en dejlig dag sammen, der passer til jeres behov og ønsker.  

De fem Halder

De fem Halder består af borgruiner og herregårdsmiljø i et af Danmarks smukkeste naturlandskaber mellem Dollerup bakker og Hald Sø ca. 10 minutter sydvest for Viborg.

Området rummer 800 års magthistorie fra middelalderen over reformationen til moderne tid, og et besøg her, er en unik mulighed for at opleve historien helt tæt på. Navnet ”De fem Halder” dækker over de fem synlige levn, som kan opleves ved Hald Sø: Gammel Hald, Valdemars Skanse, Hald Slot, Daas Herregård og Hald Hovedgård.

Her er mulighed for at slå sine folder på egen hånd i udstillingen i Haldladen og i de naturskønne og historiske omgivelser eller booke et af vores spændende forløb med formidler og dykke længere ned i historien. 

Har I brug for hjælp til at planlægge jeres besøg? Tag kontakt, og vi skal hjælpe jer med at få strikket en dejlig dag sammen, der passer til jeres behov og ønsker.  

 

Formidling

 

SPOR efter vores rødder:

Træd ind i fortidens fodspor og udforsk historien om Viborg og dets befolkning. SPOR formidler ikke kun om vores forfædres efterladte tegn, men taler også ind i de spor, vi sætter hos hinanden og på samfundet. Vi opfordrer til refleksion, debat og engagement i vores fælles fortælling om vores kulturarv.

Sæt dine egne SPOR:

Vores skoletjeneste tror på, at læring sker bedst, når man selv er aktivt involveret. Derfor vil vi udover at give en levende fortælling opmuntre børn og unge til at sætte deres egne spor gennem dialog, kreative aktiviteter, værkstedsforløb og interaktive undervisningsmetoder.

Vi glæder os til at se jer!

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

8787 3838

Kontakt:

Line Vennerstrøm Annesen
29241816
Yderligere information:

Se mere information om indhold og priser under de enkelte forløb og book et forløb til jeres klasse ved at sende mail til vibmus@viborg.dk  

Husk, at oplyse ønsket forløb, tid og dato, samt kontaktinformation, klassetrin, antal børn og voksne, EAN nr. eller CVR. 

Telefonen er åben for henvendelse
mandag til torsdag kl. 8.00 - 15.00
fredag kl. 8.00 - 13.00