Vikingemuseet Ladby

Vikingemuseet Ladby

Vores sted

For tusind år siden blev en mægtig vikingkonge højlagt i et prægtigt vikingeskib ved Kerteminde fjord. Dette er unik kulturarv – på verdensplan. Derfor ligger her i dag et lille, men enestående vikingemuseum, som underviser i historier om Danmark 50 år før Harald Blåtand samlede riget.

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Når skoler og institutioner besøger Vikingemuseet, udforsker vi Ladbykongens stemningsfulde gravhøj, bliver klogere i museets konkrete udstillinger og søger sporene af vikingetid og kongemagt i fjordens landskab. Vi ser eleverne som medfortolkere af historien om Ladbykongens liv og skæbne.

Derfor er undervisningen baseret på fortælling, dialog og taktilitet. På den måde veksler vi mellem forskellige pædagogiske greb, sanseindtryk og læringsrum, både inde og ude, der fremmer et engagerende forløb og elevernes aktive deltagelse.

Vi lægger vægt på, at anvende både arkæologiske og historiske kilder med sund kritisk sans. Vi prioriterer, at museet som undervisningsressource skaber inspirerende møder med museets faglighed og en god, lærerig museumsoplevelse.

Undervisningen er tilrettelagt så den støtter op om aktuelle pædagogiske læreplaner, grundskolens fælles mål og ungdomsuddannelsernes fagvejledninger.

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Undervisningen på Vikingemuseet Ladby er centreret om vikingekongen fra Ladby, men har til formål at formidle et nuanceret historiesyn på hele vikingetiden. Eleverne tilegner sig viden om periodens hovedemner, begivenheder og personer, men lærer også at stille spørgsmål til de aspekter af vikingetiden vi ikke med lethed kan forklare.

To børn ser på Ladbyskibet
©

Vikingemuseet Ladby

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

65 32 16 67

Kontakt: