Odense Letbane

Odense Letbane

Vores sted

Odense Letbane er et bygge- og anlægsselskab der i perioden 2015-2021 bygger en letbane igennem Odense. Letbanen skal gå fra Tarup i nord til Hjallese i syd. Ialt en strækning på 14,4 km. 

Projektet med at bygge Odense letbane fylder meget igennem Odense. Der bygges stationer, pladser og tunneler. Og, der flyttes veje, cykelstier og fortove for at gøre plads til letbanen. I 2019 - 2020 bliver skinner og stationer anlagt. I efteråret 2021 forventer vi at åbne letbanen.

For at realisere letbaneprojektet skal ingeniører, jurister, landmålere, smede, tømrere, elektrikere, struktører, journalister, korrespondenter, og en masse andre fagligheder, bidrage med hver deres viden. De mange forskellige folk kommer fra blandt andet Danmark, England, Frankrig, Spanien, Portugal, Polen og Rumænien. 

Letbaneprojektet er med sin placering tæt på byens skoler, og de mange fagligheder, en oplagt mulighed at bruge som led i Den Åbne Skole. Derfor tilbyder vi fra Odense letbane gratis oplæg om projektet på skolerne og ture langs byggepladsen, hvor vi fortæller om projektet. Derudover har vi sammen med lærere udviklet en række opgaver om projektet til mellemtrinnet og overbygningen. Opgaverne kan hentes her på Skoletjenesten og på vores hjemmeside. 

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Når vi formidler projektet tilpasser vores underviser præsentationen til de aktuelle trin og grupper. 

Vi har udviklet opgaver om letbanen til mellemtrinnet og overbygningen. Opgaverne løses optimalt ude i byen langs byggepladserne, og kræver stort set ingen forberedelse for læren. Med læringsmål, kompetencemål samt færdigheds- og vidensmål, knyttet til opgaverne, kan læren derudover sikre sig at arbejdet med opgaverne passer ind i årsplanen.

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Når skolerne gør brug af tilbudende fra letbanen, kan eleverne få viden om hvorfor man laver store offentlige anlægsprojekter, hvordan de besluttes, og hvordan de mange forskellige fagligheder har hver deres rolle i projektet. Arbejdet med opgaverne fra letbanen giver også mulighed for at knytte fagenes faglighed til den konkrete verden, som man kan se, røre og høre langs letbanens byggepladser.

Odense_Letbane_skoletjenesten_undervisningstilbud
Letbanen på Middelfartvej
Foto

Odense Letbane

©

Odense Letbane

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

Kontakt:

Søren Balle Christiansen
51464208