Vendsyssel Kunstmuseum

The Dark Side - Papercut

Oplev hvordan papir bliver forvandlet til kunst gennem forskellige papirklipsteknikker. Sammen undersøger vi værker af fire samtidskunstnere, får flere af sanserne i spil og eksperimenterer med at lave papirudskæringer inspireret af kunstnerne.

Forløbet tager udgangspunkt i særudstillingen ’The Dark Side – Papercut’, der kan opleves på Vendsyssel Kunstmuseum den 9. marts – 11. august 2024. Udstillingen viser, hvordan fire samtidskunstnere: Mathias Malling Mortensen, Stinne Bo, Peter Callesen og Amanda Betz arbejder med papirklipsteknikker og fortolker temaet ’The Dark Side’ / ’Det mørke’ på forskellige måder, heriblandt lys og skygge, menneske og natur, klimaforandringer og forfald. 

Sammen undersøger vi kunstnernes værker, papirets betydning og de mange forskellige måder, man kan arbejde med papiret på. Vi får desuden aktiveret sanser som føle-, syns- og høresansen ved at mærke på bomuldspapir, lægge os i et lysfyldt telt af papir og bruge lommelygter og meget mere.  

Efterfølgende tager vi op i det kreative værksted og laver vores egne papirudskæringer inspireret af kunstnerne i særudstillingen. 

Forløbet består af en kombination af billedsamtaler, øvelser og kreative eksperimenter sammen med kunstformidleren. 

Udsnit af Stinne Bos If plants could speak I, 2023. Værket forestiller planter, som overtager menneskets genstande, heriblandt biler, bygninger og møbler.

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2 timer
Pris:
Gratis
Yderligere priser:
Tilbuddet er gratis for kommunale skoler i Hjørring Kommune. Øvrige skoler betaler 700 kr. pr. time.
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedanalyse, Billedkunst - Billedfremstilling, Billedkunst - Billedkommunikation
Fag:
Billedkunst, Dansk, Historie, Kristendomskundskab
Læringsmål:
Eleverne vil blive trænet i at analysere og fortolke forskellige kunstneriske udtryk i papir, herunder elementer som farve, komposition, symbol, sanser og lys og skygge.
Lave egne kreative eksperimenter med inspiration i papirudstillingen.