Louisiana Museum for Moderne Kunst

Franz Gertsch

Blændende håndværk, gigantiske formater og en realisme så ekstrem, at den rent faktisk bliver foruroligende. For jo, man skal helt tæt på for at blive overbevist om, at det her er maleri...

Glæd jer til et vildt og overrumplende møde med den schweiziske superrealist Franz Gertsch. Oplev kæmpe-malerier, der ved første øjekast kan ligne fotografier af mennesker ved havet, til koncert eller til hest, og kom helt tæt på naturen i træsnit i storformat. 

Sommerens store Louisiana-udstilling bliver den første omfattende præsentation i Skandinavien af Franz Gertsch (1930-2022). Den schweiziske kunstner formede i anden halvdel af det 20. årh. et nyt, særligt realismebegreb og vandt international berømmelse for sine fotorealistiske malerier og træsnit. 

Undervisningen tilpasses alderstrinnet og foregår i udstillingen med dialog, skitsetegning eller processkrivning. I 2-timersforløbet foregår anden time i værkstedet, hvor eleverne selv arbejder kreativt inspireret af udstillingen.

Franz Gertsch
Franz Gertsch: Huaa…!, 1969
©

Franz Gertsch AG/Dominique Uldry (2020)

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
500 kr.
Yderligere priser:
1 time 500 kr. / 2 timer med værkstedsbesøg 950 kr. 2 timer (for 0.-1. klasse): 940 kr.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Ungdomsuddannelse
Erhvervsuddannelse:
EUD, EUX, Læreruddannelser
Ungdomsuddannelse:
EUD, EUX, HF, STX, VUC
Fag:
Billedkunst, Dansk
Læringsmål:
At lære Franz Gertschs værk at kende og blive klogere på hans metode til at skabe hyperrealisme i kæmpe format både i maleri og træsnit.