Trapholt

Maria Torp – Shaping a Pattern

Hvad gør man, når man virkelig bliver rørt over noget?
Hvilke sager optager en, og hvem har man som idol/helt/forbillede?
Hvilke forandringer er der brug for i verden?

Maria Torp har lavet en fantastisk udstilling Shaping a Pattern. Starten på udstillingen er tilbage i 2014, hvor hun blev rørt over, hvordan kvinder i Afghanistan kom til stemmeurnerne for at nedbryde undertrykkelse. 

Hendes behov for at bruge kunst som en aktivistisk stemme voksede, og hun tog ud på en lang rejse. Det blev til tolv rejser i tolv lande med tolv personer, der har dedikeret deres liv til at arbejde for pigers og kvinders rettigheder. Dem har hun på smuk, rørende og meget stærk måde portrætteret. 

Maria Torp har fokuseret på dem, der turde, dem, som handlede, og har rettet spotlyset mod folk, som virkelig har rykket noget og gjort en positiv forskel for piger og kvinder i verden. Hun er dykket ned i komplekse problemstillinger, og hendes indtryk, oplevelser og erkendelser er kommet ned på lærredet.

Disse værker kan eleverne opleve på nær hold, og dykke ned i nogle af de stærke og rørende fortællinger. De kommer til at arbejde med portrætkunstens potentialer, med menneskerettigheder og komplekse og problematiske emner. 

Det bliver en-times omvisninger, hvor dialog, små oplæg og nysgerrighed er i fokus. 

Citat fra nogle af de portrætterede:

”Manglende viden skaber tabuer og stigmatisering.  Det har vi ikke brug for” – Seqinninnguaq Qitura Lynge Poulsen – Grønland  

”Det vigtigste i mit liv er retten til at have drømme” – Sonita Allizadeh – Iran

Maria Torp - Shaping a Pattern
Sonita Alizadeh

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
550 kr.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedanalyse, Billedkunst - Billedkommunikation, Dansk - Fortolkning, Dansk - Kommunikation, Elevernes alsidige udvikling, Samfundsfag - Sociale og kulturelle forhold
Fag:
Billedkunst, Elevernes alsidige udvikling, Samfundsfag
Læringsmål:
kommunikation
refleksion
kreativitet
nysgerrighed