Trapholt

Maria Torp – Shaping a Pattern

Kan kunst bruges som aktivisme? Kan kunst bruges til at fortælle om komplicerede problemstillinger, så de opleves nærværende og forståelige?

Maria Torp har lavet en fantastisk udstilling: Shaping a Pattern. Starten på udstillingen er tilbage i 2014, hvor hun blev rørt over, hvordan kvinder i Afghanistan kom til stemmeurnerne for at nedbryde undertrykkelse.

Hendes behov for at bruge kunst som en aktivistisk stemme voksede, og hun tog ud på en lang rejse. Det blev til tolv rejser i tolv lande med tolv personer, der har dedikeret deres liv til at arbejde for pigers og kvinders rettigheder. Dem har hun på smuk, rørende og meget stærk måde portrætteret.

Maria Torp har fokuseret på dem, der turde, dem, som handlede, og har rettet spotlyset mod folk, som virkelig har rykket noget og gjort en positiv forskel for piger og kvinder i verden. Hun er dykket ned i komplekse problemstillinger, og hendes indtryk, oplevelser og erkendelser er kommet ned på lærredet.

De mange års research, netværksarbejde, rejser, interviews og ophold hos hovedpersonerne har alt sammen til formål at præsentere et nyt, mere holistisk perspektiv på de udvalgte problematikker.

Disse problematikker og værker kan eleverne opleve på nær hold, og dykke ned i nogle af de stærke og rørende fortællinger. De kommer til at arbejde med portrætkunstens potentialer, med menneskerettigheder og komplekse og problematiske emner.

Det bliver en-times omvisninger, hvor dialog, små oplæg og nysgerrighed er i fokus.

Citat fra nogle af de portrætterede:

“Manglende viden skaber tabuer og stigmatisering. Det har vi ikke brug for” – Seqinninnguaq Qitura Lynge Poulsen – Grønland

”Det vigtigste i mit liv er retten til at have drømme” – Sonita Alizadel – Iran                                   

Maria Torp - Shaping a Pattern
Phumzile Mlambo-Ngcuka

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
550 kr.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Ungdomsuddannelse
Erhvervsuddannelse:
EUD, EUX
Ungdomsuddannelse:
EUD, EUX, HF, HHX, HTX, STX, VUC
Fag:
Billedkunst, Dansk, Samfundsfag
Læringsmål:
Refleksion
Kommunikation
Nysgerrighed
Almen dannelse