Det Kongelige Teater

Mesterværker fra Det Kongelige Teater: La Bohème

Lad kærligheden forføre jer i dette forløb, der handler om den skønne opera La Bohème!

Det tværfaglige forløb om operaen La Bohème er udviklet i samarbejde med Det Kongelige Teater, hvor eleverne skal arbejde med de mange følelser i opera, genskabe 1800-tallets Paris og optage en stop-motion-film. Det er den gode og sørgelige historie om unge mennesker, der lever i nuet i Paris. De forelskes og er glade, men sygdom og fattigdom medfører en tragisk slutning, da Mimi, den ene hovedperson, dør til sidst. Igennem forløbet får eleverne operaen helt ind under huden. De lærer, hvordan opera er gode historier fortalt igennem storslået musik og sang.

Forløbet består af syv kapitler. Hvis alle syv kapitler afvikles i forlængelse af hinanden, vil eleverne først lære om opera og historien i La Bohème. Dernæst vil de arbejde med animationsfilm og skrive et manuskript til en ny version af La Bohème. Når de har skrevet manuskriptet, vil de bygge scenografi og optage en stop-motion-film. Afslutningsvis afholdes en gallapremiere, hvor filmene vises. 

Når I er færdige med forløbet:

  • Kender eleverne genren opera.
  • Har eleverne lavet Paris og hovedpersonerne fra La Bohème som scenografi.
  • Har eleverne gendigtet og genskabt La Bohème som stop-motion-film.
La Bohéme (Foto: Camilla Winther)
La Bohème
Foto

Camilla Winther

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Pris:
0 kr.

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
5., 6.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedanalyse, Billedkunst - Billedfremstilling, Billedkunst - Billedkommunikation, Dansk - Fortolkning, Dansk - Fremstilling, Dansk - Kommunikation, Dansk - Lytning, Dansk - Læsning, Drama - Dramaanalyse, Drama - Dramaproduktion, Elevernes alsidige udvikling, Medier - Medieproduktion, Musik - Musikalsk skaben, Musik - Musikforståelse, Musik - Musikudøvelse
Fag:
Billedkunst, Dansk, Drama, Elevernes alsidige udvikling, Medier, Musik
Læringsmål:
At få kendskab til genren opera.
At lave Paris og hovedpersonerne fra La Bohème som scenografi.
At gendigte og genskabe La Bohème som stop-motion-film.

Se alle tilbud fra: