Sagnlandet Lejre - Jernalderlandsbyen Lethra

Mød en gallisk flygtning fra Romerriget

Jarund er gallisk flygtning fra Romerriget. Han er taget den lange vej fra kejser Augustus hær mod nord, hvor han har fået bosted i landsbyen Lethra. Hør ham berette om sin flugt og fortælle om sit udstyr.

Forløbet kan bookes fra uge 17 til uge 24,
samt uge 36 til uge 41.

Kontakt Sagnlandet Lejre for ledige tider

Mød Jarund med fødenavnet Laurentius i landsbyen Lethra. Han er gallisk flygtning og kom til Lethra omkring år 0. Han er flygtet fra romerne og har en tankevækkende historie at fortælle om sin lange vej mod nord. Samtidig vil han gerne vise jer sine våben og sit andet udstyr frem, så I kan sammenligne det med jernalderfolkenes. I kan altså blive klogere på både Romerriget omkring Kejser Augustus og på jernalderen i Norden omkring år 0.

Forenklede Fælles Mål:

Forløbet er med til at give elever kronologiforståelse. Eleverne får kendskab til ikke-kristne religioner og livsopfattelser.

De kan forholde til livsetiske spørgsmål som flygtningeproblematik og kan sammenstille deres oplevelser med egen viden og erfaring. Eleverne forholder sig til forskellige folkestammer og kulturgeografiske processer, der danner grundlag for menneskers levevilkår. De er med til at undersøge og perspektivere og sætter ord på deres refleksioner.

Forløbet sætter forskelligt kildemateriale(rekonstruktioner, fortællinger og øjenvidneberetninger fra instruktørens karakter) i spil, støtter kildekritisk analyse og giver plads til elevernes egne tolkninger og refleksion over samspil med egen livsverden.

Eleverne kan med afsæt i enkle problemstillinger anvende kildekritiske begreber til at redegøre for fortolkninger af fortiden.

Jarund som keltisk flygtning
Jarund som gallisk flygtning
Foto

Ole Malling

©

Sagnlandet Lejre

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2 timer
Pris:
1650 kr.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
4., 5., 6., 7., 8.
Kompetenceområde:
Geografi - Perspektivering, Historie - Historiebrug
Fag:
Geografi, Historie, Kristendomskundskab
Læringsmål:
Eleverne kan finde viden om jernalder og forskellige genstande.