Teater ZeBU

Natten er lavet af glas – Ungdomsforestilling om spirende seksualitet og digitale krænkelser

Gæstespil af Teatret St. Tv.

Ungdommelig kådhed, spirende seksualitet og tilfældigheder til en fest vender op og ned på Najas liv. Den ene dag vellidt pige i 9.A, den næste dag stjerneluder. Det startede mandag morgen i klassen midt under et oplæg om Krystalnatten i 1938.

Jeg kigger op mod himlen. Natten er lavet af glas. Glas som krakelerer i mørket, mest af alt i mørket, lige inden jeg skal sove … Det er også fordi jeg tog de busker på. Dem med stjernerne. Hvis ikke jeg havde haft dem på, så havde Lucas aldrig lavet den stjernerøvssnap. Caro siger, jeg skal lade som ingenting. Lucas the asshole lider af stjernemisundende. Klart nok når man selv er et røvhul! Hvis bare jeg havde fået mit første kys af Jonas … og ikke af Rasmus. Så var rygterne nok ikke startet. Og så havde jeg aldrig holdt den fest. Den fest var en fejl. På en skala fra ét til ti, så var det en fejl tusind. Hvis ikke det var for den fest, så var Caro stadig min bedste veninde. Og Jonas måske min kæreste? Nu har Jonas anmeldt mig for vold …

Natten er lavet af glas, Teater ZeBU, 2024
Natten er lavet af glas, Teater ZeBU, 2024
Foto

Per Morten Abrahamsen

©

Teatret St. Tv.

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
75 min.
Pris:
40 kr.
Max deltagere:
100 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Dansk - Fortolkning, Dansk - Kommunikation, Drama - Dramaanalyse, Drama - Dramaproduktion
Fag:
Dansk, Drama
Læringsmål:
Forestillingen præsenterer gråzonerne i digitale krænkelser og stiller eleverne spørgsmålet: Hvor går grænsen? De sensationelle historier fra SoMe sladderspalter som klart er over stregen, er lette at dømme ude. Men komplekse situationer, ikke direkte ulovlige, men lige på vippen og lidt for genkendelige - de er ikke så nemme at bedømme. Tidens teenagere er måske nok digitalt indfødte, men også digitalt udsatte. Tilfældigheder kan få store konsekvenser, når hele verden kigger med. Efter forestillingen tilbydes aftertalk med skuespillerne.

Se alle tilbud fra: