Naturhistorisk Museum Aarhus

OOPS! Naturens perfekte uperfekthed

Har du nogensinde tænkt over, hvor vildt det er at være HER, lige NU? Gennem aktiviteter og quizzer undersøger vi både de kosmiske og helt små tilfældigheder, der er med til at skabe vores verden.

Særudstillingen OOPS! er en dannelsesrejse gennem udvalgte tilfældigheder, der har betydet, at du og jeg står her i dag. Fra Big Bang, over Månens dannelse samt nedslag af asteroider og meteorer, men også livets oprindelse, kønnet formering og evolution i almindelighed. Det hele med afsæt i fejl og tilfældigheder. Med dette undervisningsforløb undersøger vi hvordan den verden vi kender er opbygget af store og små tilfældigheder, og hvorfor det ikke giver mening, at stile efter det "perfekte".

Efter oplægget får eleverne stillet en udfordring i udstillingen, baseret på chance, samarbejde og spilteori. Opgavens formål er at udfordre elevernes sans for problemløsning, og inspirere dem til at tænke kreativt og gruppebaseret.

En skærm viser et billede af Big Bang, og en person står til højre for fotografen og ser på skærmen.
Foto

Jens T Andersen

©

Naturhistorisk Museum Aarhus

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
75 min.
Pris:
650 kr.
Yderligere priser:
Prisen varierer, og afhænger af skoletype samt deltagerantal.
Max deltagere:
25 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Biologi - Undersøgelse, Biologi - Perspektivering, Elevernes alsidige udvikling, Historie - Kronologi og sammenhæng, Natur/teknologi - Undersøgelse, Natur/teknologi - Perspektivering
Fag:
Elevernes alsidige udvikling, Fysik/kemi, Historie, Natur/teknologi
Læringsmål:
Verden sættes i perspektiv, og vi undersøger sammen med eleverne hvordan det "perfekte" i naturen altid vil fremstå "uperfekt". Vi ser nærmere på de store og små tilfælde, og hvorfor vi mennesker er udviklet til at se mønstre og sammenhænge, selv hvor der ikke er nogen. Vi dykker ned i naturfaglige begreber, og tester følelsen af uperfekthed med en Kahoot-quiz (fra 5. klasse og opefter.) Eleverne sættes også i arbejde med aktiviteter og lege, der undersøger tilfældighedsprincipper.

Se alle tilbud fra: