Louisiana Museum for Moderne Kunst

Roni Horn

Der er stærke kræfter på spil hos amerikanske Roni Horn (f. 1955), et af samtidskunstens største navne og mest alsidige talenter. I hendes værk, der kan forekomme knivskarpt og køligt, mødes menneske og landskab, det faste og foranderlige, det mørke og det lyse – og her strømmer lys, vand og vejr. På udstillingen vises skulpturer i stort format side om side med fotografier, tegninger, skrift og film.

Roni Horns værk kredser dybest set om identitet. Hvem er jeg, hvad betyder mit køn, hvilket sprog er til rådighed for følelser, hvad er naturens orden over for menneskets? Hendes spørgsmål er filosofiske og fundamentale, hendes svar er de konkrete kunstværker – åbne for fortolkning.

Roni Horn er også lidt af en film-freak, og hun trækker på filmens sprog og virkemidler i sin praksis og sine fortællinger. Louisianas udstilling bruger netop denne indgang som nøgle til at åbne hendes ofte gådefulde værk. I rummene præsenteres Horns fotografi, tegning og skulptur derfor sammen med filmklip af mestre som Bergman, Dreyer, von Trier, Chabrol og Hitchcock.

Undervisningen tilpasses alderstrinnet og foregår i udstillingen med dialog, skitsetegning eller processkrivning. I 2-timersforløbet foregår anden time i værkstedet, hvor eleverne selv arbejder kreativt inspireret af udstillingen.

Roni Horn
Roni Horn: a.k.a., 2008-09
Foto

Poul Buchard / Brøndum & Co.

©

Roni Horn

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
500 kr.
Yderligere priser:
1 time 500 kr. / 2 timer med værkstedsbesøg 950 kr.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedanalyse, Billedkunst - Billedfremstilling, Billedkunst - Billedkommunikation, Dansk - Fortolkning, Dansk - Kommunikation, Filmkundskab - Filmanalyse, Medier - Medieanalyse
Fag:
Billedkunst, Dansk, Håndværk og design, Medier
Læringsmål:
At lære Roni Horns værker og kunstneriske metoder at kende og arbejde med temaer som identitet, forholdet til naturen og kunstnerisk inspiration.