Skoleforestilling: Kong Lear
Kong Lear er den evigt relevante historie om en ældre, magtfuld mand, der tager en forkert beslutning og falder fra magtens tinde uden helt at forstå, hvad der ramte ham. Forestillingen lægger op til diskussioner, ikke kun om Shakespeares værker, men også om svigt, tab og ikke mindst om, hvordan magt påvirker mennesker. Men også samtaler om hierarkier og alder, såvel i familier som i samfundet generelt, er oplagte.
Temaer
Magt, kærlighed, tillid, bedrag, venskab, respekt.
Handling
Da Lear vil fordele riget mellem sine tre døtre, tager han fejl af tomme ord om følelser over for oprigtig kærlighed. Den yngste datter elsker ham af et ærligt hjerte, men hun hverken kan eller vil overbyde sine ældre søstres hykleri, og hun forvises derfor. Snart må Lear sande, at de ældste døtre hverken vil give ham husly eller respekt. Hans stolte sind byder ham at vende sin familie ryggen, og som husvild drager han ud i den vilde natur. I hans følge er Jarlen af Kent og datteren Cordelia, der begge må optræde i forklædning for at redde deres konge og far fra den stormfulde og isnende kolde hede, der nu danner rammen om Lears hjem og sind.
Fortællingen om fædre, børn, svigt og magtbegær udfoldes af den Reumert-vindende instruktør Vibeke Wrede, som sammen med Waage Sandø har bearbejdet tragedien, så det er tabet af familien og forstanden, der er i centrum for en dybt rørende historie om kærlighed, der tåler alt.