Folketeatret

Skoleforestilling og Kunstnerisk Laboratorium: Hallo

En poetisk forestilling om mødet mellem mennesker

Hallo! er en forestilling fuld af krop, hjerte og nysgerrighed, der sætter fokus på tomrummet mellem mennesker og de komiske situationer, der opstår, når vi mødes. Forestillingen lægger op til samtaler om bl.a. kropssprog og kommunikation, både vores eget og andres. Om mødet med andre mennesker og hvordan vi omgås hinanden. I klassen kan man bl.a. tale om de ubeviste og beviste signaler, vi sender ud, når vi prøver at kommunikere med vores omverden.

Temaer
Venskab, mod, identitet, næstekærlighed, nysgerrighed, kropssprog, kommunikation

Forløb
Ca. 2 måneder før besøget sendes en lærervejledning med informationer samt inspiration til forberedelse og efterbearbejdning samt et elevbrev, som er en intro til teaterbesøget og stykket fra os på teatret. Derudover vedhæftes et forældrebrev med information om teaterbesøget, som kan tilpasses. Materialet kan bruges som inspiration til at integrere forestillingen i undervisningen.

Efter forestillingen, i direkte forlængelse af forestillingen på teatret, åbner Kunstnerisk Laboratorium. Det er en mulighed for eleverne og deres lærere til kreativ efterbearbejdning af tematikkerne og til, at forestillingen kan lagre sig – og lægge op til videre samtaler tilbage i skolen. Kunstnerisk Laboratorium er inkluderet i billetten, og estimeret tid er ca. 30 minutter.

Handling
Teater og ny-cirkus smelter sammen i et magisk rum, når den folkekære skuespiller Søren Hauch-Fausbøll og den prisbelønnede ny-cirkusartist Sunniva Byvard blander kunstarter i en fysisk forestilling uden ord. I Søren og Sunnivas legende univers bliver to mennesker ved med at møde hinanden og omgivelserne på nye måder, og der opstår kraftfulde og skrøbelige situationer, der udfordrer vores forståelse af verden.

Hallo! rummer en hjertelig og ærlig humor i et unikt udtryk, der kan forstås intuitivt og umiddelbart i mødet med en overflod af krop, magi og uforudsigelighed. Forestillingen er en underholdende opdagelsesrejse gennem det rørende og det farlige, der kan opstå, når mennesker pludselig står overfor hinanden med et nysgerrigt blik: Hallo! – vi er jo alle blot mennesker.

En mand krammer en kvinde der hænger op og ned

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
75 kr.
Yderligere priser:
75 kr. pr. person for grupper flere end 6 personer og under 25 år, der tilkommer et gebyr på 75 kr. pr. ordre.
Max deltagere:
158 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
1., 2., 3., 4.
Kompetenceområde:
Dansk - Fortolkning, Dansk - Fremstilling, Dansk - Kommunikation
Fag:
Dansk, Drama, Elevernes alsidige udvikling
Læringsmål:
Dansk:
Fremstilling: Eleven kan udtrykke sig i skrift, tale, lyd og billede i velkendte faglige situationer.
Fortolkning: Eleven kan forholde sig til velkendte temaer i eget og andres liv gennem undersøgelse af litteratur og andre æstetiske tekster.
Kommunikation: Eleven kan følge regler for kommunikation i overskuelige formelle og sociale situationer.