Folketeatret

Skoleforestilling og Kunstnerisk Laboratorium: Ronja Røverdatter

Ronja Røverdatter er Astrid Lindgrens vidunderlige klassiker om kærlighed, mod og venskab.

Ronja Røverdatter er en vidunderlig fortælling og en sand klassiker. Den handler om at drømme om noget mere, at udfordre sig selv og at lære at stå stærk og selvstændig i det, man tager sig for. Men den handler også om den stærke kærlighed, og den uundgåelige løsrivelse, mellem barn og forældre. Med denne forestilling bliver eleverne præsenteret for et eventyr om kærlighed, mod, venskab, at gøre oprør og om at vokse. 

Temaer
Venskab, mod, identitet, kærlighed, overtro, eventyr, selvstændighed

Forløb
Ca. 2 måneder før jeres besøg sendes en lærervejledning med informationer samt inspiration til forberedelse og efterbearbejdning samt et elevbrev, som er en intro til teaterbesøget og stykket fra os på teatret. Derudover vedhæftes et forældrebrev med information om teaterbesøget, som kan tilpasses jeres behov. Materialet kan bruges som inspiration til at integrere forestillingen i den pædagogiske virksomhed.

Efter forestillingen uddeles der til hver lærer et Kunstnerisk Laboratorium at tage med tilbage til klasselokalet. Det er en mulighed for børn og deres lærere til kreativ efterbearbejdning af tematikkerne, og til at forestillingen kan lagre sig – og lægge op til videre samtaler. Kunstnerisk Laboratorium er inkluderet i billetten.

Handling
En uvejrsnat fødes to børn i to rivaliserende røverbander: Den viljestærke Ronja hos Mattisrøverne og den følsomme Birk hos Borkarøverne. Da Ronja kommer til verden, slår lynet ned, og en dyb kløft deler nu den mægtige Mattis Borg. De hjemløse Borkarøvere er ikke længe om at flytte ind i den tomme del af borgen – til stor ærgrelse og irritation for Mattisrøverne. De to røverkonger, Mattis og Borka, er nemlig slet ikke gode venner.

Ronja har svært ved at finde sig tilpas i røverlivet og søger derfor ud i skoven. Her lærer hun at begå sig blandt rumpenisser, skovhekse og andre under- og overjordiske væsner. Det er også i skoven, at Ronja møder Birk; fjendesøn, nabo og med tiden Ronjas bedste ven. Sammen beslutter de sig for at vende ryggen til røverlivet og at standse fjendskabet mellem de voksne. Det bliver hverken nemt eller ufarligt!

En ung kvinde står i en skov og kigger smilende ind i kameraen

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2 timer
Pris:
75 kr.
Yderligere priser:
75 kr. pr. person for grupper flere end 6 personer og under 25 år, der tilkommer et gebyr på 75 kr. pr. ordre.
Max deltagere:
600 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
1., 2., 3., 4., 5., 6., 7.
Kompetenceområde:
Dansk - Fortolkning, Dansk - Fremstilling, Dansk - Kommunikation, Dansk - Lytning, Drama - Dramaanalyse, Elevernes alsidige udvikling, Musik - Musikforståelse
Fag:
Dansk, Drama, Elevernes alsidige udvikling, Musik, Sproglig udvikling
Læringsmål:
Dansk:
Fremstilling: Eleven kan udtrykke sig i skrift, tale, lyd og billede i velkendte faglige situationer.
Fortolkning: Eleven kan forholde sig til velkendte temaer i eget og andres liv gennem undersøgelse af litteratur og andre æstetiske tekster.
Kommunikation: Eleven kan følge regler for kommunikation i overskuelige formelle og sociale situationer.

Musik
I faget musik skal eleverne udvikle forståelse af dansk og udenlandsk musiktradition som en del af kulturlivet, dels således som den indgår i det aktuelle samfundsliv, dels i dens historiske perspektiv.”