Folketeatret

Skoleforestilling og Kunstnerisk Laboratorium: Spejlvendt

Spejlvendt er en nutidig historie om at være ung og bryde med de traditionelle normer for køn.

Spejlvendt er en nutidig og aktuel historie om livet som ung i en normstyret verden, hvor livet og følelserne kan være svære at få hold på. Tanker om venskaber, identitet og det at passe ind fylder, ligesom normerne nogle gange sætter grænser for, hvordan man udtrykker sig. Forestillingen lægger op til en dialog om kønsidentitet og kønsudtryk og give eleverne bevidsthed om, hvordan vi læser hinandens udtryk og hvorfor.

Temaer
Identitet, venskab, normer, kønsidentitet, kønsudtryk, mod, LGBTQ+

Forløb
Ca. 2 måneder før besøget sendes en lærervejledning med informationer samt inspiration til forberedelse og efterbearbejdning samt et elevbrev, som er en intro til teaterbesøget og stykket fra os på teatret. Derudover vedhæftes et forældrebrev med information om teaterbesøget, som kan tilpasses. Materialet kan bruges som inspiration til at integrere forestillingen i undervisningen.

Efter forestillingen, i direkte forlængelse af forestillingen på teatret, åbner Kunstnerisk Laboratorium. Det er en mulighed for eleverne og deres lærere til kreativ efterbearbejdning af tematikkerne og til, at forestillingen kan lagre sig – og lægge op til videre samtaler tilbage i skolen. Kunstnerisk Laboratorium er inkluderet i billetten, og estimeret tid er ca. 20 minutter.

Handling
Tøj er en forlængelse af huden og kan bruges til mange ting; et skjold, en holdning eller et praktisk lag, der beskytter kroppen. Det er et spejlbillede af, hvordan vi fremstår overfor verden. Men hvad sker der, hvis man står midt i at finde sig selv, og er i tvivl om, hvordan andre læser en? Hvad skal man så tage på?

Alex er midt i en kæmpe tøjkrise. En krise, der efterhånden har bredt sig langt udover tøjskabet. Alex kæmper en indre kamp med frustration, isolation og usikkerhed, men også med en voksende nysgerrighed. En dag møder Alex den flamboyante dragqueen Sylvia Starlight, der tager dem på en rejse ud i at udtrykke sig selv. De møder bl.a. bedstevennen Benjamin fra klassen og Rita fra charterferien, der begge får stor betydning for Alex’ udvikling og erkendelsesrejse.
 

En person kigger lige ind i kameraet og er malet i drag på den ene side af ansigtet

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
75 kr.
Yderligere priser:
75 kr. pr. person for grupper flere end 6 personer og under 25 år, der tilkommer et gebyr på 75 kr. pr. ordre.
Max deltagere:
158 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Dansk - Fortolkning, Dansk - Fremstilling, Dansk - Kommunikation, Dansk - Lytning, Drama - Dramaanalyse, Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab - Køn, krop og seksualitet, Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab - Sundhed og trivsel
Fag:
Dansk, Drama, Elevernes alsidige udvikling, Sproglig udvikling, Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab
Læringsmål:
Dansk:
Fremstilling: Eleven kan udtrykke sig forståeligt, klart og varieret i skrift, tale, lyd og billede i en form, der passer til genre og situation.
Fortolkning: Eleven kan forholde sig til kultur, identitet og sprog gennem systematisk undersøgelse og diskussion af litteratur og andre æteriske tekster.
Kommunikation: Eleven kan deltage reflekteret i kommunikation i komplekse formelle og sociale situationer.

Drama:
Eleverne skal i faget drama udvikle kompetencer og lyst til at bruge drama som udtryksmiddel. Eleverne skal fremme deres indsigt i og glæde ved teatrets særlige kommunikationsform. I drama skal eleverne udvikle deres forståelse og brug af det dramatiske udtryk som en mulighed for at indleve sig i mennesker, situationer og miljøer.
Dramaanalyse: Eleven kan analysere teater- og dramaproduktioner.

Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab:
Eleven kan diskutere ulighed i sundhed i et samfundsmæssigt perspektiv.
Eleven kan vurdere følelsesmæssige dilemmaer i relationer