Zoologisk Have København

Undervis hjemme med ZOOs undervisningsmaterialer for 0.-2. klasse

For de yngste skoleelever har vi produceret en række forløb, som alle sammen tager udgangspunkt i barnets egne opdagelser.

Zooskole

Zooskolen er primært henvendt til 0.-3. klasse, men vi garanterer for, at der er noget at lære for alle aldre.

Optagelserne kan findes på Skoletjenesten ZOOs youtubekanal

 

Arbejdsark                                                                                                                                                                                                     

Den danske skov handler om skoven lige nu. Gå en tur i skoven, og læg mærke til farver, blade og dyrespor. Skoven er lige ved at vågne efter vinteren, og der er masser at opdage netop nu. Farvelæg tegningen, og tilføj flere detaljer, såsom små skud på træerne, forårsblomster, eller hvad I selv opdagede på jeres tur. Snak herefter om, hvor de forskellige dyr bor henne i skoven. Flere af dyrene er netop ved at vågne fra deres vinterhi, mens andre har haft travlt med at finde nok mad vinteren igennem. Hvis du vil vide mere om dyrene, så kig på lærervejledning.Pattedyr og insekter har fokus på forskelle og ligheder mellem insekter og pattedyr. Med få nemme huskeregler kan I opdage, hvad der netop gør et insekt til et insekt og et pattedyr til et pattedyr.Sanser fokuserer på barnet selv. Mens I tegner sanserne ind på tegningen, så tal om, hvad sanserne kan, og hvorfor mennesker og dyr har brug for deres sanser.Rovdyr og byttedyr har til formål at gøre barnet bevidst om, at dyrenes tænder fortæller, hvad det æder. Om det dermed er et rovdyr eller byttedyr. Opgaven er måske hurtigt lavet, men tænderne røber flere informationer, end man først kunne antage. Hernæst følger nogle gode pointer: Nogle af dyrene på arket kan både være et rovdyr og et byttedyr. Bjørnens tænder minder rigtig meget om vores; det betyder, at den både spiser planter og kød. Moskusoksen har ikke fortænder i overmunden; det betyder altså, at den er en drøvtygger. Den tygger maden to gange for at få mest muligt energi ud af maden.

 

ZOO elsker vi historier – især dem med dyr

Og hver dag opstår der masser af nye historier om et eller flere af de omkring 3.000 dyr, der bor i ZOO. 

Vi har faktisk så mange historier, at vi har lavet et samarbejde med fortælletid.dk, som har hjulpet os med at få foreviget nogle historier, så endnu flere kan få lov at nyde glæden ved at høre en god historie om dyr. 

Her kan du møde fem medarbejdere fra ZOO, som alle brænder for dyr, og som brænder for at fortælle de fantastiske historier om dyr videre. Deres historier handler om dyr, du nok kender, men hvis du lytter godt efter, er der med garanti en historie om et eller flere af dyrene, du ikke kendte endnu. 

Historierne henvender sig til dig, der elsker at få fortalt historie!

På tur med Carl 

Om dyreunger

Giraffen 

Kamelen

Marsvin 

Zoologisk Have København

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Pris:
Gratis

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2.
Kompetenceområde:
Natur/teknologi - Undersøgelse
Fag:
Natur/teknologi
Læringsmål:
-

Se alle tilbud fra: