Folketeatret

Skoleforestilling og Kunstnerisk Laboratorium: Englene i sneen

Et fortryllende og magisk juleeventyr af Meridiano Teatret.

En fortryllende fortælling om to søstre, der begiver sig ud på et juleeventyr, hvor alt kan ske. Et klassisk opbygget eventyr om tro og gode gerninger.

Temaer:
Jul, gode gerninger, eventyr, mirakler, magi, tro og håb, familie, engle

Forløb
ca. 2 måneder inden jeres besøg sendes en lærervejledning med informationer samt inspiration til forberedelse og efterbearbejdning samt et elevbrev, som er en intro til teaterbesøget og stykket fra os på teatret. Derudover vedhæftes et forældrebrev med information om teaterbesøget, som kan tilpasses. Materialet kan bruges som inspiration til at integrere forestillingen i undervisningen. 
Efter forestillingen, i direkte forlængelse af forestillingen på teatret, åbner Kunstnerisk Laboratorium. Det er en mulighed for børn og deres lærere til kreativ efterbearbejdning af tematikkerne, og til at forestillingen kan lagre sig – og lægge op til videre samtaler tilbage i institutionen. Kunstnerisk Laboratorium er inkluderet i billetten.

Handling:
Et forunderligt og dragende juleeventyr begynder, da søstrene Maja og Babette må begive sig af sted for at finde hjælp til deres fødende mor. Sneen begynder at falde, og børnene mister orienteringen og farer vild i mørket. De befinder sig pludselig i et fremmed univers, hvor både magien og udfordringerne folder sig ud. Under den tindrende stjernehimmel er den magiske julekugle nemlig fuld af overraskelser og hemmeligheder. Nu er spørgsmålet: Vil Maja og Babette nå frem i tide?

Englene i sneen af Meridiano Teatret er en vidunderlig smuk, nær og rørende julefortælling. Her er verden hvid som englevinger, men også mørk som den sorte nat. Det er en lille og fin fortælling om noget, der er større end bare dig og mig. I en magisk og henførende scenografi bliver cellomusik fremført live, alt imens vi følger Maja og Babette i denne poetiske historie.

En engel står og varsomt holder en kæmpe julekugle med et snelandskab indeni
Oplev et fortryllende og magisk juleeventyr på Folketeatret.
Foto

Martin Mydtskov Rønne

©

Folketeatret

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
75 min.
Pris:
40 kr.
Yderligere priser:
40 kr. pr. person for grupper på mere end 6 personer og under 25 år; der tilkommer et gebyr på 75 kr. pr. ordre.
Max deltagere:
80 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3., 4., 5.
Kompetenceområde:
Dansk - Fortolkning, Drama - Dramaanalyse, Kristendomskundskab - Livsfilosofi og etik
Fag:
Dansk, Elevernes alsidige udvikling, Kristendomskundskab
Læringsmål:
Målet med forløbet er at skærpe elevernes blik og sanselige oplevelse af scenekunst og styrke kreative processer individuelt og kollektivt. Gennem kreativ bearbejdning og oplæg til æstetiske læringsprocesser kan forestillingen som æstetisk tekst skabe en fordybet forståelse hos eleverne.

Børnehaveklasse: Eleven kan fortælle om egne oplevelser af billeder, musik og drama.

Dansk:
Indskoling: Eleven kan forholde sig til velkendte temaer gennem samtale om litteratur og andre æstetiske tekster,
4. klasse: Eleven kan forholde sig til velkendte temaer i eget og andres liv gennem undersøgelse af litteratur og andre æstetiske tekster.

Kristendom:
3. klasse: Eleven kan udtrykke sig om den religiøse dimension ud fra grundlæggende tilværelsesspørgsmål og etiske principper.